Koja je uloga gvanidin tiocijanata u detekciji nukleinske kiseline novog koronavirusa?

- 2021-09-16-

Недавно објављено у „међународном консензусу о клиничкој примени откривања нуклеинске киселине и антитела новог коронавируса“ објављеном у Међународном часопису за лабораторијску медицину, помиње се да је у процесу аквизиције новог коронавируса епрувета за узорке која садржи инактиваторе вируса, као што је гванидинијум тиоцијанат се препоручује за инактивацију вируса и повећање стопе детекције. Која је улога гванидин тиоцијаната у откривању нуклеинске киселине ЦОВИД-19 и како инактивирати вирус и повећати стопу детекције?

 

Нови коронавирус је врста РНК вируса. Нуклеинска киселина различитих РНК вируса је тешко одржавати стабилне биолошке молекуле због саморазградње и разградње посредоване ензимима. Гванидин тиоцијанат је врста моћног протеинског денатуранта и нема карактеристике активности РНазе и ДНазе. Додавање гванидин тиоцијаната у епрувету за узорковање може уништити молекуларну структуру РНазе, инактивирати нуклеазу која може постојати у узорку и одиграти улогу стабилног очувања узорака вируса.

 

Процес откривања нуклеинске киселине ЦОВИД-19 укључује узорковање, чување, испоруку узорака, инактивацију вируса, екстракцију и детекцију пукотина. Гванидин тиоцијанат такође игра кључну улогу у екстракцији нуклеинске киселине. Као главна компонента лизата нуклеинске киселине, гванидин тиоцијанат може брзо разбити вирус, брзо одвојити нуклеарни протеин од нуклеинске киселине, инхибирати ослобођену активност нуклеазе, осигурати интегритет примарне структуре нуклеинске киселине и побољшати ефикасност екстракције нуклеинске киселине.

 

Стога је гванидин тиоцијанат од велике вредности у откривању нуклеинске киселине ЦОВИД-19.

 

Нова пнеумонија изазвана коронавирусом објављена је посљедњих година као одговор на заједнички механизам усмјеравања и контроле Државног вијећа. Улажу се напори да се побољшају способности откривања нуклеинских киселина и прошири опсег детекције нуклеинских киселина, те да се ефикасно открије „фокус болести“ и друге групе људи да „провере и провере“.

 

Sa razvojem velike detekcije nukleinskih kiselina, potražnja za reagensima i sirovinama za detekciju nukleinskih kiselina takođe raste. Podrazumeva se da su gvanidin tiocijanat, gvanidin hidrohlorid i druge sirovine reagenasa za detekciju nukleinske kiseline postale deficitarne. Kao nacionalno visokotehnološko preduzeće sa 17 godina tehničkog odobrenja i precipitacije proizvoda, Yake tehnologija može stabilno da obezbedi proizvode gvanidin tiocijanata sa različitim specifikacijama pakovanja i odličnim kvalitetom, pomaže u razvoju proizvoda reagensa za detekciju nukleinske kiseline, promoviše detekciju nukleinskih kiselina velikih razmera , i dobrodošli kupcima iz svih sfera da se konsultuju.