Efekti gvanidin hidrohlorida i gvanidin tiocijanata u ekstrakciji nukleinske kiseline

- 2021-09-16-

Ekstrakcija nukleinske kiseline se odnosi na proces odvajanja nukleinskih kiselina iz uzoraka fizičkim i hemijskim metodama. Izolacija visokokvalitetnih nukleinskih kiselina je ključni korak u istraživanju molekularne biologije. Gvanidin hidrohlorid i gvanidin tiocijanat mogu denaturisati proteine ​​i široko se koriste u ekstrakciji nukleinske kiseline. U ovom radu biće predstavljene funkcije gvanidin hidrohlorida i gvanidin tiocijanata u ekstrakciji nukleinske kiseline.


Gvanidin hidrohlorid, CAS br.: 50-01-1, je beli kristalni prah. Gvanidin hidrohlorid je jak inhibitor nukleaze, ali nije jak denaturant. Njegova glavna uloga u ekstrakciji nukleinske kiseline je da denaturira protein i inhibira aktivnost enzima. Gvanidin hidrohlorid može brzo da uništi ćelijsku membranu i denaturira i istaloži protein, tako da nukleinska kiselina može da se oslobodi zapleta proteina.


Гуанидин тиоцијанат, ЦАС бр .: 593-84-0, је бели кристални прах. Гванидин тиоцијанат је моћан протеински денатурант без активности РНазе и ДНазе. У екстракцији нуклеинске киселине, гванидин тиоцијанат може брзо разбити ћелије или вирусе да ослободи нуклеинску киселину, инхибирати нуклеазу коју ћелије ослобађају и обезбедити интегритет примарне структуре нуклеинске киселине.


Gvanidin hidrohlorid i gvanidin tiocijanat su uobičajene soli gvanidina u lizatima za ekstrakciju nukleinske kiseline. Oni ne samo da mogu da obezbede okruženje sa visokim sadržajem soli, već i inaktiviraju nukleazu, oslobađaju nukleinsku kiselinu i štite molekule nukleinske kiseline.